/TRÄDGÅRD/NATURVETENSKAP

Naturvetenskap

Mer naturvetenskap i Naturbruksprogrammet inför högskolestudier?

Naturbruksprogrammet innehåller mycket biologi. Du får en yrkesexamen och grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan också välja fler naturvetenskapliga kurser, om du vill, för att bli behörig till fler högskoleutbildningar.

Möjlighet till fler naturvetenskapliga kurser i Naturbruksprogrammet

På Naturbruksprogrammet inriktning Trädgård varvar du teori och praktik. Du läser mycket biologi. Du får grundläggande behörighet för att ha möjligheten att läsa vidare vid universitet och högskolor.

Vid många naturbruksgymnasier har du också möjlighet att läsa flera kurser i kemi, fysik och matematik i din gymnasieexamen för att bli behörig till många naturvetenskapliga högskoleutbildningar, t.ex. till landskapsarkitekt, hortonom, agronom eller biolog.

I menyn till vänster hittar du vår Sverige-karta med länkar till naturbruksgymnasier som erbjuder naturvetenskapliga kurser inom Naturbruksprogrammet inriktning Trädgård. Kontakta gärna SYV, studie- och yrkesvägledaren, vid ett eller flera naturbruksgymnasier, så får du mer information om olika möjligheter som finns.