Intresserad av teknik, natur, miljö eller djur?

Naturbruksprogrammet är perfekt för dig som är intresserad av teknik, natur, miljö eller djur. Utbildningen är ett treårigt gymnasieprogram som ger dig kompetens och kunskap för karriärmöjligheter inom en mängd områden. Du kan börja arbeta direkt efter utbildningen eller vidareutbilda dig vid yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Naturbruk innefattar flera olika verksamheter som förvaltar och nyttjar naturens resurser. Det kan till exempel vara livsmedels- och växtproduktion, natur- och landskapsvård, arbete med djur, arbete med park- och trädgårdsmiljöer eller försäljning av varor och tjänster. Även verksamhet som syftar till rekreation och naturupplevelser ingår. Kort sammanfattat är naturbruksprogrammet en bred utbildning med många olika yrkesutgångar. Det finns sex inriktningar inom naturbruksprogrammet att välja mellan, nedan kan du läsa mer om varje inriktning.

Som elev på naturbruksprogrammet har du minst 15 veckor APL, arbetsplatsförlagd utbildning, på olika arbetsplatser. Många elever hittar sitt första jobb den vägen!